И тази година Баба Марта закичи децата с прекрасни мартенички.По стара българска традиция,Посрещнахме в Детската градина  Баба Марта с вкусна питка и пуканки!Посетихме Кметството на с. Долна Липница и вързахме за здраве - голяма мартеница изработена от децата. Благодарим на кмета – г-н Илиев, който закичи децата с мартенички за здраве. Мартенички получиха и от  собственика
Прекрасни наши рожденички – Каролина, Мария и Йанна!!!С  много игри, песни и танцидецата празнуваха рождените  дни.Пожелаваме им да са здрави и да изживеят Щастливо-слънчево детство!
КАКТО ВСЯКА ГОДИНА ДЕЦАТА С ГОЛЯМ ЕНТУСИАЗЪМ УКРАСИХА КОЛЕДНАТА ЕЛХА И ИЗАБОТИХА ПОЗДРАВИТЕЛНИ КАРТИЧКИ!
В ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИГОСТ НА ДЕЦАТА БЕШЕ РОСИЦА ФИЛИПОВА –ЧИТАЛИЩЕН ДЕЕЦ  В СЕЛОТО.БЛАГОДАРИМ ЗА ПРЕКРАСНИТЕ КНИЖКИИ ИНТЕРЕСНИТЕ ПРИКАЗКИ!
Прекрасен слънчев есенен денза весели спортни игри!Браво на нашите шампиони –Отбор момичета и отбор момчета!
ЧЕТЕТЕ И ЗНАЙТЕ, ЗА ДА НЕ БИВАТЕПОДИГРАВАНИ И УКОРЯВАНИ ОТДРУГИ ПЛЕМЕНА И НАРОДИ   /От децата в ПГ на ДГ/
В ДГ “Детски свят“ с. Долна Липница -децата празнуват рождени дни с много игри, песни и танци.Да са здрави и щастливиНашите възпитаници!
ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН!ЗДРАВА И УСПЕШНА 2023/2024 УЧЕБНА ГОДИНАДОБРЕ ДОШЛИ, МИЛИ ДЕЦА!С ПИТКА, ЗДРАВЕЦ И НОВИ УЧЕБНИ КОМПЛЕКТИПОСРЕЩНАХМЕ ДЕЦАТА НА 15 СЕПТЕМВРИ!
На 1-ви ЮНИ децата от ДГ “Детски свят“ с. Долна Липница участваха в едно прекрасно вълшебство, организирано от Кметство с. Д.Липница.Рисуваха на асфалт, танцуваха и проведоха забавни състезателни игри с участие на забавен клоун.Усмивките в детските очички блестяха като малки слънчица!След оценяване на рисунките на асфалт децата получиха подаръци!С огромни благодарности се обръщаме
Тази година – 2023, децата поздравихаМайките си точно на Международния ден на жената!Пяха и танцуваха в Детската градина, а към 13.00 часапосетихме Пенсионерския клуб, където децата поздравиха всички Жени на селото на организирания там празник!
И тази година Баба Марта закичи децата с прекрасни мартенички.По стара българска традиция,Посрещнахме в Детската градина  Баба Марта с вкусна питка и пуканки!Посетихме Кметството на с. Долна Липница и вързахме за здраве голяма мартеница изработена от децата. Благодарим на кмета – г-н Илиев, който закичи децата с мартенички за здраве, а от магазина на Валентин Ненов децата получиха
В ДГ “Детски свят“ с. Долна Липница -децата празнуват рождени дни с много игри, песни и танци.
С голяма радост и нетърпение, децата очакваха и тази година дългоочаквания гост.С представление на Ловешкия театър, - пристигна и ТОЙ!След изпълнения на много песни и танци, послушните деца получиха много подаръци!За многото подаръци и лакомства -Благодарим на спонсорите  -ЕОД„Карина Донев и Доневи“ гр. Павликени,Фирма „Грети транс“ гр. Павликени,ППК „Детелина 93“,„Агроком“
С весели есенни игри, песни и танци, децата посрещнаха „Царицата есен“ – подарила ни вкусни плодове и зеленчуци!
Обичаме българския фолклор – поредната изява на децата на сцена.На 05.06.2022 година децата взеха участие в шестия фолклорен събор на селото „ Долна Липница –китка в пролетен ден“.
Както всяка година на 2 ЮНИ децата поднесоха цветя  на паметника в центъра на с. Долна Липница
Състезанието започна – децата тестват получения подарък от Община Павликени за 40 годишния юбилей на детската градина.
С чест приемаме наградата за Колектив на годината с която ни удостои Община Павликени на 24 МАЙ 2022година !
Днес на първи март в Детската градинадойде работливата Баба Марта с пъстрата сихурка, на която през цялата година е преламартенички за децата!Посрещнахме я с топла питка и пуканки.Децата  пяха, рецитираха и танцуваха, следкоето тя им върза мартенички за здраве!След тържеството в ДГ, по наша традиция/заедно с Баба Марта/ – посетихмеКметството на с. Долна Липница – подарихмеМартеничка
Работим за Баба Марта!Днес 25.02.2022г. по ОН – "Конструиране и технологии“ -Децата усукваха конци, рязаха, лепиха и изработиха красиви мартенички!За Конкурса на Читалище „Братство“ -Изработихме с децата шест красиви мартенички!
В името на ЛЕВСКИ!На 18.02.2022г. отбелязахме 149 годиниОт обесването на Васил Левски.Нашите малки лъвчета –скачаха лъвски скок!
В занималнята е добре,Но игрите на открито саОще по забавни!
След работа по разчистване на терен за нова площадка за игра на малките малчугани и смяна плочките на централната алея пред Детската градина -имам удоволствието да благодаря на фирма „БКД“ гр. Павликени, фирма „Стройко“ Велико Търново, на кметство с. Долна Липница в лицето на г-н Илиев и не на последно място на амбициозният колектив на Детската градина за прекрасно свършената
Зън, зън, зън – Дядо Коледа е вън!След празника  - послушните деца получиха подаръци и много лакомства.Благодарим на фирма „Грети транс“ гр. Павликени в лицето на г-н Никола Димитров Николов, на кмета на селото г-н Илиев и на Валентин Ненов за вкусните лакомства с които зарадваха за пореден път децата!
Децата на Детската градина със сръчните си ръчички изработиха сурвакнички за организирания Коледен базар от Община Павликени!
Днес на 08.11.2021г. – Ден на ХристиянскотоСемейство, децата се запознаха с българскиТрадиции и обичай. Изработиха по ОбразователноНаправление “Изобразително изкуство“ – мотивиОт народни носии. Играха български народни хора.
Децата на ДГ „Детски свят“ получиха прекрасни тротинетки по спортния проект.Времето е прекрасно за тренировки с тях.
От 2015 година всяка година децата на Детската градина вземат.Участие в  традиционните фолклорни празници на с. Д.Липница,                   с. Горна Липница и с. Паскалевец. В тези събори участват певци итанцьори от много населени места. Публиката най-много се радва на най-малките. Те се представят много успешно и са много чаровни и сладкив малките си народни носии.
И малките деца знаят, че без дървета на Земята няма живот. Дърветата са тези същества, които се грижат може би най-много за кислорода в атмосферата ни.Децата от ДГ "Детски свят" с. Долна Липница засадиха своето първо дърво.Това е прекрасна инициатива - падагогично и вдъхновяващи е да се проследи целия процес.
Честит Първи Учебен Ден от децата на ДГ"Детски свят"с.Долна ЛипницаНека учебната година е присъствена и пълна със здрави дечица!